Precis hemkommen från en veckas semester i soliga Bulgarien. Ägnar en dag åt att reda ut vad som egentligen hänt i FRA-frågan (bla. 967 olästa inlägg i rss-läsaren), och planerade att prioritera riksdagsdebatten framför fotbollen (jag är inget fotbollsfan, men har ändå sett de två första matcherna).

Sen visade det sig, att trots att vi bor i ett land med statlig tv, och obligatoriska tv-avgifter, så kan den statliga kanal som stundtals visar direktsända riksdagsdebatter, inte ens lyckas sända kvällens avgörande riksdagsdebatt om allmän övervakning av oskyldiga. I stället blir man som väljare utelämnad till riksdagens webbtv, som är så överbelastad att jag med den snabbaste internetuppkoppling som går att få till min mors hem i Småland, inte ens får en oavbruten ljudström. Bild är inte att tala om.

Men, det är väl inte mer att vänta sig i ett land där riksdagen på högsta allvar tror att övervakning av tant Agdas telefonskvaller och moster Esters porrsurfande kommer förebygga terrorism.


Inga kommenterar till “Riksdagen och tekniken”  

  1. Inga kommenterar

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.