Just nu pågår det en namnunderskriftsinsamling på organisationen Ecpats hemsida. Anledningen är att polisens barnpornografigrupp enligt Ecpat har bristande resurser, och att det i sin tur drabbar utsatta barn.

Jag gillar inte barnporr, och tycker att polisen borde få mer resurser till att bekämpa spridningen. För att få lite perspektiv på hur svenskt rättväsende prioriterar, får man inte glömma bort det uppdrag förra regeringen gav till rikspolisstyrelsen och åklagarmyndigheten tidigare i år, nämligen att prioritera en “Effektivare bekämpning av immaterialrättsliga brott“, dvs. brott kopplade till fildelning av upphovsrättsskyddat material.

Den omprioriteringen har drabbat barnporrbekämparna eftersom det är på IT-enheterna båda brottstyperna försöks lösa. Någonting både åklagare och förra ministern erkände (den senare i en svt-intervju). Jag kan bara tala för mig själv, men i mina ögon är barnporrbrott betydligt värre än fildelning, och den nuvarande justitieministern borde genast ta och vända på prioriteringsordningen och se till att det är barnporrsbrottsligar det blir razzior hos och inte vanliga fildelare.

När Bodström var justitieminister jämställde han människohandel med fildelning. Beatrice Ask borde vara klok nog och inse att det är stor skillnad.


Inga kommenterar till “Fildelningsjakten tar resurser från barnporrsbekämpningen”  

  1. Inga kommenterar

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.