Jan Björklunds förslag med fyra nya kärnreaktorer ligger helt i linje med Bloggregeringens förslag. Ett intressant sammanträffande är att Björklund föreslår 4 reaktorer till en befolkning på ungefär 10 miljoner, medan jag och Mikael Ståldal föreslog 200 reaktorer inom EU på Bloggregeringen. EU har i storleksordningen 500 miljoner invånare, vilket blir 4 reaktorer per 10 miljoner…

Våra beräkningar byggde på att ersätta hälften av naturgasen:

“Idag finns det 147 kärnkraftsreaktorer i EU. Den nya kärnkraftsreaktor som håller på att byggas i Finland kommer ge cirka 12 TWh per år. För att ersätta hälften av naturgasen skulle EU alltså behöva bygga 200 nya kärnkraftsreaktorer.”


Inga kommenterar till “Björklunds kärnkraftsförslag i linje med Bloggregeringens 200 nya reaktorer i EU”  

  1. Inga kommenterar

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.