Regeringen vill censurera Internet

För att upprätthålla de statliga spelbolagens monopol så vill regeringen spärra utländska spelbolags webbplatser.

Det är mycket oroväckande att den svenska regeringen funderar på att införa något som liknar den Internetcensur som Kina och andra diktaturer sysslar med. Om man börjar med att censurera spelbolag så hamnar man på ett sluttande plan där det blir lättare och lättare att börja censurera fler saker efterhand. Censur hör inte hemma i ett demokratiskt samhälle.

Istället borde spelmonopolet avskaffas och privata spelbolag, svenska och utländska, bör få möjlighet att bedriva verksamhet i Sverige under kontrollerade former, under Lotteriinspektionens tillsyn. Om man gör så tror jag att de seriösa spelbolagen skulle konkurrera ut de oseriösa, och problemet löser sig utan censur.

Kommentarer är avstängda.