En klok muslim och en dum kristen

Muslimen Mohamed Omar skriver på SvD Brännpunkt att muslimska ledare bör ta avstånd från de dödshot som har utfärdats mot Lars Vilks och andra som befattar sig med hans rondellhundar. Omar skriver även att det är orimligt att kräva censur och att hädelselagar skulle vara kontraproduktiva.

Jag kan inte låta bli att ställa denna debattartikel mot en interpellation som den kristne Tuve Skånberg (kd) ställde i riksdagen för ett och ett halvt år sedan, i samband med Jyllands-Postens Muhammedkarikatyrer. Skånberg vill (åter)införa en hädelselag i Sverige. Detta har jag skrivit om tidigare.

Här har vi en klok muslim som fattat hur det hänger ihop, att yttrandefrihet är fundamentalt och att inga anständiga människor, oavsett om de är ateister, kristna, muslimer eller något annat, har något att vinna på en hädelselag. Och så har vi en dum kristen som inte fattat någonting.

4 kommentarer to “En klok muslim och en dum kristen”

  1. marcus säger:

    Ja visst är han dum som är en knähund åt islamisterna och går deras ärenden. Att dumhet inte är enbart förunnat muslimer har jag misstänkt länge, även om det är muslimerna som anstränger sig mest för att visa upp sin bristande begåvning

  2. Per Arheim säger:

    Tuve Skånberg går inte muslimen Mohamed Omars ärenden. Det förefaller mig aningen illa tajmat att göra generella uttalanden om muslimers begåvning, i ärlighetens namn är det inte någon speciellt liten eller homogen skara människor. Signaturen “marcus” har länge misstäkt att dumhet inte reserverats åt muslimer. Han är på rätt spår.

  3. Mikael Ståldal » Arkiv » En muslim som inte längre är klok säger:

    […] har den tidigare kloke muslimen Mohamed Omar nu uppenbarligen slutat med att vara […]

Lämna en kommentar(detta är en captcha)