Neo och det personliga ansvaret som kom bort

När jag läser artikeln Alltid utan skuld i Neo 3/2008 (artikeln finns numera på webben) så blir jag lite konfunderad.

Artikeln handlar om det personliga ansvaret som alltför ofta lyser med sin frånvaro nuförtiden. Den börjar och slutar bra med SMS-lån och skuldsättning, men däremellan handlar det om trafiken och då blir det konstigt.

Även den delen om trafik börjar bra med att det är för mycket fokus på tekniska trafiksäkerhetshöjande åtgärder och för lite fokus på hur folk egentligen kör. Men sen går man vilse i genusträsket och börjar ensidigt klanka på att män minsann kör väldigt farligt och att “män måste börja diskutera sitt körbeteende och risktagande”. Man säger rätt ut att “det finns ett könsperspektiv i den här frågan”.

Hur svårt kan det vara? Personligt ansvar innebär att var och en tar ansvar för sitt eget beteende. Inte att jag (som man) tar ansvar för vad andra män gör.

Intressant? Andra bloggar om:

Lämna en kommentar



(detta är en captcha)