Blocköverskridande energiöverenskommelse

Ett gäng LO-fack och arbetsgivarorganisationer har gått samman och vill tillåta ny kärnkraft, och efterlyser en blocköverskridande energiöverenskommelse, se artikel i Ny Teknik.

Det är i princip enkelt att få tillstånd en blocköverskridande energiövereskommelse, det är bara för socialdemokraterna att ge upp sitt kärnkraftsmotstånd. Folkpartiet är redan tydligt för, och om sossarna blir för så är jag säker på att varken moderaterna eller kristdemokraterna kommer tveka att ansluta sig. Så LO-facken bör utnyttja sitt goda inflytande över socialdemokraterna.

2 kommentarer to “Blocköverskridande energiöverenskommelse”

 1. Krafttag.nu säger:

  Hej,

  På siten Krafttag.nu ligger nu en film från ett rundabordssamtal i Malmö förra veckan om Sveriges framtida energiförsörjning.

  Energiuppropet Krafttag.nu kommer att anordna sammanlagt sju stycken rundabordssamtal över hela landet, där lokala representanter från politik, näringsliv, fack och akademi samlas för att diskutera den framtida energiförsörjningen ur ett regionalt och nationellt perspektiv.

  Deltagande vid det första rundabordssamtalet var bl.a Pia Kinhult (m), Region Skåne, Håkan Buskhe, VD E.ON Nordic, och Per Samuelson, VD Strålfors.

  Gå gärna in och titta på inspelningen från samtalet här!

  http://www.krafttag.nu/krafttag/opencms/film_bild/Malmo/film/article_0001.html

  Mvh
  Krafttag.nu

Lämna en kommentar(detta är en captcha)