Skolbarn är smartare än kändisar

En grupp skolbarn på en skola i England fött upp ett lamm (som de gav namnet Marcus) i en termin, och sedan skickades lammet till slakt i enlighet med skolbarnens önskan. Detta har tydligen väckt en proteststorm bland djurrättsaktivister, föräldrar och kändisar. Se artikel i Metro och originalet hos Reuters.

Det föds hela tiden upp mängder med lamm, grisar, kor, kycklingar och andra djur inom jordbruket och matindustrin som sedan slaktas. Med undantag för djurrättsaktivister brukar detta sällan leda till några större protester (förutom möjligen om man bekymrar sig om klimataspekten). Men när det är en grupp skolbarn som föder upp lammet så passar några kändisar på att protestera. Det är inget annat än patetiskt. Alla som inte själva är veganer och protesterar mot detta är hycklare av stora mått. Och även de som är veganer men passar på att protestera mer emot detta, och kalla det “hjärtlöst och grymt”, än mot jordbruket och matindustrin i allmänhet är cyniska.

Jag tycker det är utmärkt att skolbarn får lära sig hur vårt samhälle och dess matförsörjning faktiskt fungerar, om man vill äta lammkött så måste ett och annat lamm slaktas. Ingen vinner på att försöka mörka detta faktum för skolbarnen.

Så vitt jag förstått så utfördes inte själva slakten av skolbarnen, utan lammet skickades till ett reguljärt slakteri. Troligtvis var barnen inte ens med och bevittnade slakten. Mot bakgrund av detta är det helt obegripligt att folk menar att detta skulle ha varit traumatiskt för barnen.

Tvärt om tror jag att detta var en mycket nyttig erfarenhet för barnen. Jag önskar att många fler skolbarn blir “utsatta” för detta.

Lämna en kommentar(detta är en captcha)