Lycksökare i Piratpartiet

Piratpartiet ställer upp i årets riksdagsval, och håller nu primärval för att fastställa en riksdagslista.

Men flera av kandidaterna presenterar sig med åsikter som ligger klart utanför Piratpartiets program, trots att Piratpartiet tydligt säger att man inte ska driva andra frågor i Riksdagen.

Det verkar som om Piratpartiet lockar till sig ett gäng oseriösa lycksökare, alternativt att vissa kandidater inte alls förstått deras strategi.

Så här presenterar vissa av kandidaterna sig:

Jag vill värna om de som är svagast i samhället ex. barn med särskilda behov, ekonomiskt svaga, ungdomar, handikappade, utsatta kvinnor/män, nya svenskar m fl. Vill att politikerna ska ha ett miljötänk utifrån verkligheten utanför städerna mm.

Arkitekt-designer, iPhone-evangelist. Mest känd för sin inredning i kraftig wellpapp. 45år, bor på Kungsholmen, med sambo och tre dottrar. En dotter har Down syndrom, går i vanlig skola. Kritisk mot fostervattnets prover och vill avskaffa särskola. Genom iphoneCafe.se kämpar mot Apple monopol.

Jag har på mitt program utbildning, energi och klimatpolitik, där jag intresserat mig för tom Beardens och Standley Meyers arbeten. Jag vill verka för piratpartiets program och livsviktiga tekniska möten. öppen skola på bibliotek, lättare körkortsutbildning mm

Förutom PP politik som jag stödjer vill jag engagera mig i frågor som berör de arbetslösas situation.11% av de röstberättigade 2010 kommer att vara arbetslösa.Många av våra väljare finns här.Denna grupp vill jag nå. Genom ditt val att ta med mig på din lista ger du denna grupp en stark röst

Information och kunskap skall vara fri åt alla. Bekämpa kristdemokratisk värdekonservatism. Minska statlig inblandning i människors privatliv. Mångkultur berikar alla. Svensk narkotikapolitik bör reformeras i grunden. Individen måste återfå ansvaret över sitt eget liv.

Jag är 33 år gamal egenföretagare med en stor synvinkel. Jag anser att jag kan skilja på rätt och fel, vilket många av dagens politiker inte kan. Jag vill kämpa för rättvisa och samma vilkor för alla i allt, dvs inga undantag som fallskärmar och liknande.

Många av våra potentiella väljare anser att Piratpartiets program bara handlar om tre detaljfrågor. Som riksdagskandidat vill jag föra fram en bredare syn – att programmet genom sitt fokus på utvalda teman påverkar centrala samhällsfrågor som demokrati, sociala strukturer och ekonomisk utveckling.

Jag kommer pusha för att: släppa narkotika fritt, slopa kött/mjölksubventioner, satsa på hampanäringen, satsa på det småskaliga och närproducerade, arbeta för miljön, satsa på ett vegetariskt samhälle. En röst på mig är alltså en röst på en stabil moral. Tack för mig 🙂

2 kommentarer to “Lycksökare i Piratpartiet”

  1. MrPerfect72 säger:

    Du har raett. Det aer ju inte alls PPs beslutade taktik just nu.

    Kanske de ska kolla in detta:
    http://aktivdemokrati.wordpress.com/2010/01/11/lidigt-jobb-hederlig-riksdagskvinnaman/

    🙂 Alla kan daa bli glada till slut.