Dagis åt alla?

Socialdemokraterna föreslår att alla barn, även med arbetslösa och föräldralediga föräldrar, ska ha rätt till 30 timmars förskola i veckan. Se artikel i DN.

Den svenska förskolan infördes ursprungligen för att vara en effektiv barnomsorg i syfte att möjliggöra för båda föräldrarna att förvärvsarbeta. Sen har den fått större pedagogiska ambitioner och anses nu till stor del vara till för barnet, och inte bara för föräldrarna.

Att ge alla barn rätt till förskola, oavsett föräldrarnas situation, kan ses som en logisk fortsättning på denna utveckling där barnet mer och mer sätts i fokus.

Nästa steg i utvecklingen borde i så fall bli att göra förskolan obligatorisk för alla barn. Om man kombinerar argumentet för detta förslag med argumenten för att grundskolan är obligatorisk så borde man hamna där. Kommer sossarna att föreslå det inför valet 2014?

3 kommentarer to “Dagis åt alla?”

  1. Mikael Ståldal » Arkiv » Obligatorisk förskola? säger:

    […] knappt ett år sedan förutspådde jag att socialdemokraterna kommer föreslå obligatorisk förskola för alla barn i nästa […]

  2. Mikael Ståldal » Arkiv » Folkpartiet för obligatorisk förskola? säger:

    […] snart två år sedan sedan förutspådde jag att socialdemokraterna kommer föreslå obligatorisk förskola för alla barn i nästa […]

Lämna en kommentar(detta är en captcha)