Invandrare filmades efter rån

En artikel i gårdagens Metro:

Misstänkt grovt rån på färjan Silja Festival. Samtliga invandrare ombord filmades när båten nådde land. “Visste inte vad som gällde”.

En 24-årig svensk blev brutalt rånad av fyra invandrare i en hytt på färjan Silja Festival tidigt i går morse.

Trots omfattande – och ovanliga – polisåtgärder var förövarna fria ännu sent i går kväll. En större polisstyrka flögs ut med helikopter och inledde förhör och teknisk undersökning ombord. Vid landstigningen väntade en överraskning för de cirka 1 600 passagerarna.

Samtliga invandrare fördes en särskild väg och videofilmades innan de fick lämna terminalen. De fick också ställa sig framför en ogenomskinlig glasruta – sannolikt en form av vittneskonfrontation.

– Det tog tre timmar och vi fick ingen information om vad det gällde. Det var rätt frustrerande, berättar “Ahmed”, en av de cirka 1 600 passagerarna, för Metro.

Han menar att polisen förstås måste jaga brottlingar, men tycker att åtgärden var väl drastisk. Polisen rubricerar det misstänkta dådet som grovt rån, alternativt rån av normalgraden. Svensken fördes till Södersjukhuset för behandling av sina skador.

Jag har ändrat några få ord, gissa vilka.

3 kommentarer to “Invandrare filmades efter rån”

  1. Oscar Solberger, Liberati säger:

    Eftersom jag själv läste artikeln så vet jag att de utbytta orden är invandrare, i original är det män, namnet Achmed var något annat i original, Kalle tror jag, svensk var i original kvinna. Väldigt tankeväckande inlägg. 🙂

  2. Johan säger:

    Jag håller inte med om att det var tankeväckande. Det är väl klart att polisen inte väljer att filma kvinnorna eftersom de visste att de var oskyldiga.