Bra med en regering som har beröringsångest för näringslivet

Håkan Juholt (s) och Tommy Waidelich (s) skriver på DN Debatt att de vill se en nära samverkan mellan stat och näringsliv och anklagar regeringen för att ha beröringsångest för att samverka med näringslivet.

I så fall så gör regeringen ett bra jobb, för en regering bör ha beröringsångest för att samverka med näringslivet! Staten och näringslivet har olika roller i samhället, och de bör i möjligaste mån hållas åtskilda. Det är oroväckande att det största oppositionspartiet inte verkar se några principiella problem med sammanblandning mellan stat och näringsliv.

Naturligtvis bör regeringen verka för ett gott näringslivsklimat, men det är något annat än att nära samverka med näringslivet.

Läs även Den hälsosamme ekonomisten.

Kommentarer är avstängda.