Helgdagar

KDU:s ordförande Aron Modig skriver på SvD Brännpunkt att helgdagar inte bör vara politiska, och vill därmed avskaffa 1 maj som allmän helgdag. Istället föreslår han att man t.ex. återinför annandag pingst som helgdag.

Jag skulle inte ha något emot att avskaffa 1 maj som allmän helgdag. Men att istället återinföra annandag pingst som helgdag vore rent utsagt reaktionärt.

Sverige behöver verkligen inte fler obskyra kristna helgdagar som bara en liten minoritet av Sveriges befolkning bryr sig om. Istället bör man successivt avskaffa de befintliga kristna helgdagarna, börja med Kristi himmelsfärdsdag.

En avskaffad helgdag bör inte ersättas av en ny (eller återinförd), utan istället bör vi minska det totala antalet allmänna helgdagar och istället förlänga den lagstadgade semestern. Se tidigare inlägg om detta.

Läs även Dresscode: Black.

2 kommentarer to “Helgdagar”

  1. Varför har vi lediga helgdagar? säger:

    […] Bloggat om helgdagar: Göran Johansson , Svensson , KajsaLisa , Mikael Ståldal […]

Lämna en kommentar(detta är en captcha)