Lata och snåla föräldrar

En ensamstående trebarnsmor i Malmö får på kommunens bekostnad hjälp av en kontaktperson att följa tioårige sonen till fotbollsträning två gånger i veckan för att hon inte orkar göra det själv, se artkel i Metro.

Det är helt orimligt att en vuxen kvinna på skattebetalarnas bekostnad ska få hjälp att följa en likaledes tioårig son till fotbollsträning. Hade mamman eller sonen varit allvarligt sjuk eller haft något funktionshinder så hade det varit en annan sak, men så är det inte i det här fallet.

Det hänvisas mycket till barnets bästa och att man ska ha ett barnperspektiv. Men det är i första hand föräldrarna som har ansvaret för sina barn. Det är inte OK att lata och/eller snåla föräldrar utan starka skäl vältrar över detta ansvar på stat och kommun, och därmed på skattebetalarna.

Malmö kommun ville, helt riktigt, avslå mammans begäran. Men mamman överklagade och kommunen fick bakläxa av förvaltningsrätten. Jag hoppas att kommunen överklagar till kammarrätten.

Intressant nog kan man i dagens Metro läsa om att det numera går att köpa hjälp av det här slaget på marknaden.

Uppdatering:
Läs även Hanne Kjöllers ledare i DN.

Intressant? Andra bloggar om:

Lämna en kommentar(detta är en captcha)