Taxiförnyelse

Företaget Uber försöker förnya taxibranschen i Stockholm genom att introducera en ny intressant affärsmodell som går ut på att kunden beställer och betalar resan i förväg.

Detta är dock inte i enlighet med dagens regler, men Uber har fått dispens och kan ändå driva sin verksamhet i Stockholm. Taxiförbundet rasar över detta och kräver att möjligheten till dispens tas bort. Tyvärr ser det ut som om Socialdemokraterna vill gå dem till mötes. Se artikel i Metro.

Precis som i så många andra fall så kräver en etablerad bransch lagstiftning för att hålla nya konkurrenter med annorlunda affärsmodeller borta. Och precis som vanligt så bör politikerna inte lyssna på dem. Istället bör denna nya affärsmodell bejakas, och reglerna omformas så att den blir möjlig för alla, utan dispens. Då kommer även etablerade taxiföretag att kunna använda denna affärsmodell om de vill.

Jag tycker att denna nya affärsmodell med betalning i förskott har klara fördelar, man kommer ifrån problemet med ockerpriser eftersom kunden från början vet exakt vad det kostar. Se tidigare inlägg om detta.

Intressant? Andra bloggar om:

Lämna en kommentar(detta är en captcha)