Ohemult förbudsivrande från FP och KD

Sivert Aronsson (FP) och Kalle Bäck (KD) efterlyser i Göteborgs-Posten nolltolerans mot drogromantik.

De vill inte bara behålla dagens nolltolerans mot narkotikabruk, de vill också ha nolltolerans mot relativisering kring narkotiska preparat.

Det är oklart vad denna nolltolerans mot drogromantik och relativisering skulle innebära i praktisk politik. I bästa fall bara ökat offentligt stöd till informationskampanjer mot narkotika. I värsta fall blir det någon form av inskränkning av yttrandefriheten.

Hur som helst så har jag sällan läst en så oansvarig debattartikel av företrädare från etablerade politiska partier. Att ens antyda att man kan tänka sig inskränka yttrandefriheten när det gäller narkotika är definitivt inte något som en ansvarstagande politiker bör göra.

För övrigt så anser jag att dagens nolltolerans mot narkotikabruk bör avskaffas, se tidigare inlägg om detta. Det verkar som om Piratpartiet är det enda parti som delar min åsikt kring detta, så det är ett bra alternativ att rösta på i höstens val.

Läs även Christian Engström.

Kommentarer är avstängda.