Orimligt att LinkedIn inte duger som platsannons

Syed Latif från Bangladesh kom till Sverige 2010 för att studera, efter avslutade studier fick han 2014 fast jobb genom en platsannons på LinkedIn. Nu har Latif fått sitt uppehållstillstånd indraget p.g.a. att en platsannons på LinkedIn inte uppfyller kravet på synlighet inom hela EU/EES. Se SVT och Metro.

Det är helt orimligt att inte LinkedIn anses vara ett godtagbart sätt att annonsera ut ett jobb i hela EU/EES. Detta är byråkratisk akrobatik i den högre skolan, som helt tappat kontakten med verkligheten.

Tidigare sades det att detta krav annonsering inom hela EU/EES bara var en formalitet utan praktisk betydelse. Nu har det visat sig att så inte är fallet, utan att detta krav får högst påtagliga och mycket olyckliga konsekvenser. Jag har tidigare varnat för denna regel.

Nu måste regeringen skyndsamt uppdatera reglerna så att platsannonser på LinkedIn och liknande internationella tjänster godkänns. Regeringen bör också ta upp detta i EU och verka för att detta krav på annonsering i hela EU/EES avskaffas helt och hållet.

1 kommentar to “Orimligt att LinkedIn inte duger som platsannons”

  1. BloggenOmjobben.com säger:

    Håller med dig! Linkedin med miljoner av användare – ett plattform för sociala medier som är gjort för skapa kontakter och söka jobb och så får man inte använda denna sidan pga en byråkratisk regel. Det är inte ok. Folk får jobb – det är det viktiga hur man får dem och hur många ögon som sådan annons nått är mindre viktigt i sammanhanget.