Bidragsberoende idrottsföreningar

Fotbollsföreningen Boo FF gör elitsatsningar bland nioåringar, vilket har väckt protester. Se artikel i DN.

Miljöpartiet tycker att idrottsföreningar som gör elitsatsningar bland barn under 12 år inte bör få statliga bidrag. Detta vänder sig Thomas Bodström (s) emot och menar att det skulle strida mot den grundlagsskyddade föreningsfriheten.

Det är en mycket märklig tolkning av föreningsfriheten att alla föreningar måste få lika mycket kravlösa statliga bidrag. Tyvärr är det symptomatiskt för det bidragsberoende svenska samhället att indragna offentliga bidrag ses som liktydigt med att verksamheten förbjuds.

Personligen tycker jag att elitidrottssatsningar bland barn är direkt motbjudande. Jag vill inte förbjuda det, men jag kan inte acceptera att mina skattepengar går till att stödja det.

Miljöpartiets förslag bör genomföras omgående. Man bör dessutom inleda en process för att fasa ut de statliga bidragen till alla idrottsföreningar med målet att de på sikt ska upphöra helt och idrottsföreningarna klara sig på egen hand. Samma sak bör göras med de flesta övriga ideella föreningar som får statliga bidrag, se tidigare inlägg om detta.

2 kommentarer to “Bidragsberoende idrottsföreningar”

  1. Fredrik Olsson säger:

    Vad är det för jävla trams du skriver? De staliga pengarna som föreningrana får hur? Börja med at svara på det ska jag be om ursäkt förmin första rad i detta svar, nä just det du vet inte det,men dom pengaran går till ungdomsatsningar från 6 års ålder, i de allra flesta klubbar är det breddsatsning upp til 12 som gäller sen erbjuds de som vill satsa mer tex en akademisatsning, men bredden finns kvar, texi min klubb Sollentuna Fotboll erbjuds akademi från 10år MEN baar som träning, spel sker i ordinarie lag, från 12 kan ett eget akademilag finnas för vissa turneringar, men som sagt än fnns bredden kvar,den svenska modellen som fungerar bra finns knappt i övriga europa och beundras av många,i övriga europa finns inget försningliv utan det är baar kvarterslag som tränar sig själva för att bli handplockade tills tora klubbar tidigt och dåstrå kvarterslager kvar med sina lite sämre spelare utan någon infrastrktur alls

Lämna en kommentar(detta är en captcha)