Intressant om upphovsrätt

I en mycket intressant artikel på DN Debatt skriver tre rättsforskare att den unga generationen inte har någon respekt för upphovsrättslagstiftningen, och att hårdare lagstiftning på detta område riskerar leda till urholkning av respekten för lagstiftning i allmänhet. De hävdar också att de unga är beredda att betala för att få tillgång till film och musik, men inte accepterar de lösningar som film- och musikindustrin erbjuder idag.

Detta är ytterligare argument för att lagar som IPRED är skadliga och bör avvisas, se tidigare inlägg om detta.

Det visar också att film- och musikindustrin måste ta vara på den betalningsvilja som faktiskt finns genom att erbjuda tjänster som folk efterfrågar. Istället för att lobba för mer och mer repressiva lagar så borde man utveckla bättre tjänster och sluta irritera folk med DRM och andra begränsningar. Se tidigare inlägg om detta.

Kommentarer är avstängda.