Miljöpartiets märkliga syn på Niqab

Yvonne Ruwaida (MP) skriver på SvD Brännpunkt om muslimska kvinnor som bär niqab.

Artikeln börjar bra, men innehåller en del konstigheter:

Deras smidighet bygger på förståelsen att en lärare med niqab kanske inte bör söka sig till en förskola där det arbetar män.

Men hur ska man då göra om en manlig förskollärare söker jobb på en förskola där det redan jobbar kvinnliga förskollärare med niqab? Ska man då neka mannen anställning p.g.a. att vissa kvinnor är obekväma med att jobba tillsammans med män? Vore det inte könsdiskriminering? Och skulle det inte riskera ytterligare förvärra det redan stora underskottet på manliga förkollärare?

Och sen:

Jag har aldrig träffat en kvinna med niqab som inte är öppen för dialog. Tvärtom har dessa kvinnor tillsammans med sina rektorer, lärare, kolleger och arbetsgivare samarbetat och genom dialog fått det att fungera.

Men just i fallet med Alia Khalifa så havererade ju denna dialog när hon DO-anmälde skolan och gick ut och klagade i Expressen.

Se tidigare inlägg.

Kommentarer är avstängda.