Microsoft apar efter Apples iPhone

Jag skrev tidigre om att Apples orimliga affärsmodell kring iPhone/iPad och AppStore.

Nu har tyvärr Microsoft kopierat denna orimliga affärsmodell rakt av, med alla dess negativa sidor, i deras nya operativsystem för smartphones, Windows Phone 7.

Precis som med iPhone så kan normala användare bara installera appar från Windows Marketplace (Microsofts motsvarighet till AppStore). Och precis som med AppStore så har Microsoft godtyckliga moraliska kriterier för vilka appar som godkäns, t.ex. ingen porr (se sid 10-11).

Den här typen av godtyckliga moraliska hinder mot vilka program folk for köra på sina smartphones kan bli ett hot mot yttrandefriheten.

Så jag uppmanar till bojkott av Microsoft Windows Phone 7 och alla produkter som använder det. Ett alternativ kan vara någon Andrioid-baserad produkt. Google, som ligger bakom Android, verkar ha en mindre moralistisk inställning än Apple och Microsoft.

Lämna en kommentar(detta är en captcha)