Finns det en plan B för Libyen?

FN:s säkerhetsråd har inte gett sitt stöd för en flygförbudszon över Libyen. Storbritannien, Frankrike, Libanon är för. Ryssland och Kina är tveksamma (men inte entydigt mot?). Enligt en källa till TT så är det ett annat land som blockerar och “reagerar väldigt egendomligt”. Se artikel i DN.

Säkerhetsrådet består dessutom av:

  • USA
  • Bosnien
  • Tyskland
  • Portugal
  • Brasilien
  • Indien
  • Sydafrika
  • Colombia
  • Gabon
  • Nigeria

Vilket kan detta andra land vara? Det måste vara USA eller Tyskland. Ingen lär bry sig om vad något av de övriga länderna säger i denna fråga. Tyskland har varit skeptiska, men jag tror att det handlar om USA i det här fallet. Om USA verkligen ville så skulle man knappast låta sig stoppas av enbart Tyskland när man har Storbritannien och Frankrike på sin sida.

Kan det vara så att USA har ett äss i rockärmen, en plan B för att bli av med Gaddafi? Låt oss hoppas det. Annars blir jag väldigt besviken på USA.

Se tidigare inlägg.

Kommentarer är avstängda.