Föräldraförsäkring för nyanlända invandrare

Maud Olofsson (c) föreslår att nyanlända invandrare med småbarn (födda utanför Sverige) inte ska ha rätt till full föräldraförsäkring för dessa, se artikel i DN.

Nyamko Sabuni (fp) föreslog samma sak för snart ett år sedan.

Det är ett bra förslag. Föräldraförsäkringen är främst till för att ta hand om sitt barn under dess första levnadsår, den som kommer hit med ett barn som redan är fyra år har inte behov av detta. Se tidigare inlägg.

Det ska bli intressant att se ifall det kommer någon hysterisk kritik om rasism från vänsterhåll den här gången.

8 kommentarer to “Föräldraförsäkring för nyanlända invandrare”

 1. Harlekin säger:

  Muslimer får inte använda kondom!
  😉

 2. Harlekin säger:

  EDIT: Preventivmedel heter det ju.

 3. Jens säger:

  Förslaget är idiotiskt och rasistiskt. Vem är invandrare enligt definitionen? Vem inte?

  Arabiskt, tyskt, ariskt, norskt…?

  Nazi-C på sist bästa!

 4. Mikael Ståldal säger:

  Jens,

  om det är något som är idiotiskt så är det din kommentar.

  Alla som kommer till Sverige räknas som invandrare, oavsett från vilket land.

  Det handlar helt enkelt om att den som kommer till Sverige med ett barn i t.ex. 4-årsåldern (som alltså föddes utanför Sverige) inte ska ha rätt till full Svensk föräldraförsäkring för detta barn. Om de sedan föder barn i Sverige så ska det utgå full föräldraförsäkring.

 5. Emil i Lönneberga säger:

  Detta är riktigt rasistiska förslag mot invandrare!
  Om du tar emot en familj med barn och sedan skiljer på de ifrån resten av befolkningen.
  Så är det klass samhälle Ni håller på att skapa.
  Vill NI försätta den vägen?
  Vad blir nästa drag?
  Vänta och se om detta går igenom.

 6. Mikael Ståldal säger:

  Det krävs uppenbarligen inte mycket för att bli stämplad som rasist i dagens Sverige.

 7. Per säger:

  Innan man skriker rasist kan man fundera i tre sekunder varför Maud föreslår detta. Om det är svårt kan man tänka sig ett scenario: Familj med tre barn, två fyra och sju år anländer till Sverige. Idag får de 480 x 3 föräldradagar – hur många år kan då en av föräldrarna stanna hemma utan? Räkna på det. Vem tror ni stannar hemma i 99 fall av hundra? Kvinnan eller mannen? Tror ni den som stannar hemma kommer få det lätt att integrera sig när hon/han har fullt upp med att ta hand om två barn som inte går på dagis och ett tredje som kommer hem efter skolan vid 14-tiden? Gud förbjude att barnen går på dagis och kanske får kompisar med föräldrar från andra kulturer, kanske till och med en och en annan svensk? Kanske kan då föräldern i fråga få en liten chans att skaffa ett eget nätverk, med både svenska och invandrade vuxna människor. Kanske blir det till och med lättare att få ett riktigt jobb då? Tänk efter bara, snälla. Innan ni skriker rasist.

Lämna en kommentar(detta är en captcha)