Orimligt att begränsa sociala media

Efter flera dagar av våldsamma upplopp i London och andra engelska städer så säger den brittiska regeringen nu att de överväger att begränsa sociala media som Twitter och Facebook, se artikel i SvD.

Att begränsa sociala media är helt orimligt och ovärdigt en demokrati. Den brittiska regeringen riskerar göra sig skyldig till samma sak som odemokratiska regimerna i Libyen, Syrien och den tidigare regimen i Egypten nu eller nyligen sysslat med under upproren i Mellanöstern.

Sen så är det givetvis möjligt att begå brott med hjälp av sociala media, och personer som gör det bör straffas. T.ex. så finns det nog flera som gjort sig skyldiga till uppvigling under upploppen i London. Det är rimligt att brittiska regeringen ser till att polisen kan få hjälp av företag som Twitter och Facebook att i efterhand spåra upp de som gjort detta. Däremot är det inte rimligt att blockera eller stänga av folk. Ingen censur tack!

Kommentarer är avstängda.