Ett jobb så gott som något

Socialdemokraterna tycker att Om du inte längre kan jobba som journalist ska du inte behöva bli lokalvårdare enligt artikel i SvD.

Om man tar detta uttalande på allvar och drar den logiska konsekvensen av det så innebär det att den statliga sjukförsäkringen garanterar dig långsiktig försörjning om du av hälsoskäl inte kan fortsätta jobba inom det yrke du börjat jobba med.

Det är helt orimligt. Den som är sjukskriven från sitt jobb och inte kan gå tillbaka till detta jobb inom överskådlig framtid, men tillräckligt frisk för att kunna ta något annat jobb bör göra detta. Även om det andra jobbet är i ett annat yrke.

Den statliga sjukförsäkringen är till för de som inte kan jobba alls, eller kortsiktigt inte kan jobba på sitt nuvarande jobb. Det är inte meningen att man på längre sikt bara ska nöja sig med jobb inom ett visst yrke.

Se tidigare inlägg.

Läs även Rasmus Jonlund.

Kommentarer är avstängda.