Rätt och fel om spel på Internet

Civilminister Ardalan Shekarabi skriver på DN Debatt regeringen vill att omreglera spelmarknaden så att olika aktörer ska kunna få licens att i konkurrens lagligt bedriva spel riktade mot svenskar.

Det är glädjande att regeringen äntligen insett att dagens svenska lagstiftning kring spel på Internet är förlegad och inte fungerar. Det är viktigt att man öppnar för konkurrens på riktigt, och ger licens till alla som uppfyller krav på ansvarsfullt spelande.

Statliga eller ideella organisationer bör inte ges någon fördel, utan även helt komersiella och utländska aktörer bör tillåtas på lika villkor.

Det är dock oroväckande att Ardalan öppnar för censur av Internet när han skriver att aktörer utan tillstånd ska effektivt stängas ute. Det är helt oacceptabelt, och som jag skrivit tidigare troligtvis onödigt då en möjlighet att bedriva spel lagligt i Sverige skulle göra att intresset att göra det utan tillstånd minskar.

I en intervju i Ekot så försöker Ardalan förneka att han öppnar för censur av Internet, men han lyckas inte särskilt väl. Det han säger är ungefär lika rimligt som nej jag har inte misshandlat honom, jag har bara slagit honom på käften. Den hale Ardalan slingrar sig som en ål.

Kommentarer är avstängda.