Gränskontroller

Sverige införde i torsdags tillfälliga gränskontroller i södra Sverige med anledning av den på senare tid kraftigt ökade ström av flyktingar.

Då det tycks vara många flyktingar som kommer till Sverige utan att söka asyl, inte minst ensamkommande barn, så är det rimligt att införa tillfälliga gränskontroller för att komma tillrätta med det. Gränskontrollerna hindrar ingen från att söka asyl i Sverige.

Dock så riskerar dessa gränskontroller att störa pendlingen mellan Sverige och Danmark, samt tar stor resurser från polisen i anspråk. Jag hoppas att de inte kommer behövas så länge.

Däremot är jag skeptisk till att man samtidigt införde krav på att visa ID-handlingar för att kliva ombord på en färja mot Sverige. Det är samma sak som det transportörsansvar som kring Medelhavet gynnar flyktingsmugglare och gör att folk dör på havet. Vi får hoppas att vi inte kommer få se drunknade flyktningar i Östersjön också.

Se tidigare inlägg.

1 kommentar to “Gränskontroller”

  1. Mikael Ståldal » Arkiv » Krossa IS säger:

    […] Svensk politik och samhällsdebatt ur ett liberalt perspektiv « Gränskontroller […]