Juridisk abort

Liberala Ungdomsförbundet Väst föreslår att man inför möjlighet till “juridisk abort”, vilket innebär att blivande fäder ges möjlighet att avsäga sig föräldraskapet tills 18:e veckan i graviditeten (lika länge som blivande mödrar har möjlighet att göra abort). Se artikel i Borås Tidning.

Jag tror inte att det är någon bra idé. Det gör det alltför enkelt för män att slippa ta ansvar för sin sexualitet, och riskerar dessutom utsätta kvinnor för ekonomiska svårigheter.

Däremot bör man göra det enklare att adoptera bort sitt barn inom landet, vilket vore en möjlighet hantera ofrivilliga föräldraskap på. Om båda biologiska föräldrarna frivilligt vill lämna bort sitt barn för adoption så bör detta utan vidare accepteras, och adoption genomföras så fort man man hittar villiga och lämpliga mottagare. Se tidigare inlägg om detta.

Intressant? Andra bloggar om:

Lämna en kommentar(detta är en captcha)