Äntligen avskaffas danstillståndet

Riksdagen beslutade nyligen att danstillståndet ska avskaffas. Ledamöter från samtliga partier utom Socialdemokraterna har föreslagit detta, och varken i utskottet eller kammaren så var det någon som motsatte sig kravet på avskaffande.

Danstillståndet innebär att nattklubbar, diskotek och liknande ställen måste ha särskilt tillstånd för att gästerna ska få dansa i lokalen, annars blir det böter. Detta danstillstånd är oberoende av utskänkningstillstånd för alkohol och kravet gäller även om ingen alkohol förekommer. Det är till och med så att restaurangägare måste stoppa spontan dans om de inte har danstillstånd.

Det var inte en dag för tidigt att avskaffa detta. Danstillståndet måste vara en av Sveriges mest otidsenliga och korkade lagar, som jag skrivit om tidigare.

Nu hoppas jag att regeringen skyndsamt slutför avskaffandet av danstillståndet.

Kommentarer är avstängda.