Polisprioriteringar

Först får vi läsa att antalet skjutningar i Sverige slog rekord under 2020, så även antalet döda och skadade av detta. Sen får vi läsa detta:

Till följd av coronapandemin har polisen i Göteborg kunnat lägga mer resurser på att ta fast sexköpare. Resurser som vanligtvis används till bland annat för att hålla ordning på fotbollsmatcher, konserter och stökiga nätter på stan. När det mesta är inställt har polisen kunnat göra fler insatser. Fler områdespoliser utbildas också inom ämnet.

(se här)

Man skulle kunna tro att polisen nu när resurser frigörs skulle använda dessa för att bekämpa de kriminella som skjuter ihjäl folk. Men tydligen är det viktigare att gripa sexköpare, åtminstonde i Göteborg.

Se tidigare inlägg om sexköpslagen.

2 kommentarer to “Polisprioriteringar”

  1. Mats Henricson säger:

    Fast kom igen, det där är ju ganska skruttigt sätt att argumentera. Ingenstans står det att ALLA polisens extra resurser nu läggs på att söka sexköpare!

  2. Mikael Ståldal säger:

    Tydligen är det så att prostitutionen har ökat i Sverige under pandemin, eftersom s.k. lockdown i många andra länder har gjort att sexarbetare sökt sig till Sverige istället: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/emilia-har-salt-sex-i-tio-ar

    Mot den bakgrunden ter det sig något mindre orimligt att polisen satsar mer resurser på det just nu. Jag tycker dock fortfarande att gängkriminalitet och dödligt våld borde prioriteras mycket högre.