Partilös

Efter fem år och tre valrörelser (två Riksdag, en Europaparlament) så har jag beslutat mig för att inte längre vara medlem i Medborgerlig Samling. Den här gången tänker jag inte gå med i något annat parti, utan tills vidare vara partipolitiskt oberoende.

Efter höstens Riksdagsval så har Sverige fått en ny regering, som har en tydlig ambition att göra en hel del tämligen annorlunda än de senaste åtta årens socialdemokratiskt dominerade regeringar. Även om det finns en del att kritisera i deras Tidöavtal så innebär det på många områden en rejäl förbättring utifrån mitt, och Medborgerlig Samlings, perspektiv.

Mot bakgrund av detta, och Medborgerlig Samlings oförmåga att för egen del samla röster i Riksdagsvalet (inga framsteg alls 2022 jämfört med 2018), så har jag kommit fram till att jag i dagsläget bäst bidrar till ett bättre och mer liberalkonservativt Sverige som partipolitiskt oberoende opinionsbildare än som medlem i Medborgerlig Samling.

Det är viktigt att granska, och vid behov kritisera, vad den nya regeringen gör. Men jag tror att detta blir mer konstruktivt från ett oberoende perspektiv, eftersom man som oppositionsparti känner sig tvungen att hitta något att kritisera, även om det inte är befogat. På vissa områden är det svårt att hitta så mycket att kritisera, t.ex. inom mitt eget specialområde energipolitik.

Kommentarer är avstängda.