Lägg ner SAAB

General Motors vill göra sig av med SAAB och försöker få svenska regeringen att skjuta till pengar eller ta över. Regeringen med näringsminister Maud Olofsson i spetsen är helt kallsinnig till detta. Se artikel i DN och Aftonbladet.

Regeringen gör helt rätt i att ge GM kalla handen. Staten ska inte ta över ansvaret när privata företag misslyckas med sin affärsverksamhet. Eftersom SAAB nästan aldrig gått med vinst, deras ägare GM vill bli av med dem och ingen annan verkar vilja ta över så är det helt rätt och rimligt att helt enkelt lägga ner SAAB. Precis som statssekreterare Jöran Hägglund säger så är det nog dags att man börjar syssla med något annat än biltillverkning i Trollhättan.

Intressant att läsa att Socialdemokraterna anser att det är statens ansvar att behålla biltillverkning i Sverige. Menar de verkligen det, eller är det bara populism nu när de sitter i opposition? Tycker även deras samarbetspartner Miljöpartiet att det är statens uppgift att garantera att tillverkning av bensinslukande bilar med förlust fortsätter i Sverige?

Jag hoppas verkligen att regeringen står fast vid sitt nej, med tanke på deras tidigare agerande blir jag lite orolig.

Se tidigare inlägg om sunda företag och Volvo.

2 kommentarer to “Lägg ner SAAB”

  1. Mikael Ståldal » Arkiv » Varför företagsrekonstruktion? säger:

    […] går i konkurs, ju förr desto bättre. Försöken att rädda SAAB har varit dödfödda och om man lagt ner SAAB redan för två år sedan så hade man sluppit många problem och sparat mycket […]

Lämna en kommentar(detta är en captcha)