Kloka unga européer

Unga européer blir allt mindre benägna att skaffa bil, och prioriterar bilägande längre än tidigare. Se artikel i Aftonbladet.

Unga européer är kloka och har insett att man inte nödvändigtvis blir lyckligare av att äga en bil, att en bil tvärt om kan ställa till mer problem än den löser. De har insett att kollektivtrafiken i många fall fungerar rätt så bra i Europas städer.

Detta lär leda till färre bilar på vägarna i Europa framöver, särskilt i städerna. Det är positivt eftersom dagens trafikvolym skapar många problem, som behov av kostsamma och utrymmeskrävande vägar, trängsel, buller, hälsoproblem, trafikolyckor, miljöproblem och klimatpåverkan.

Detta bådar dock inte gott för Europas bilindustri. Vi måste helt enkelt acceptera att den kommer krympa som andel av BNP och i antalet sysselsatta. En del bilföretag kommer att försvinna, SAAB kommer inte förbli ensamt. Nu önskar jag bara att Europas politiker accepterar detta och inte försöker hålla en överdimensionerad bilindustri vid liv med konstgjort andning.

Se tidigare inlägg.

2 kommentarer to “Kloka unga européer”

  1. Urban E säger:

    Det är ju den nyliberala ekonomiska politiken som har misslyckats och nu gröpt ur människors plånbok och som konsekvens bla drabbar bilbranschen.

Lämna en kommentar(detta är en captcha)