Om gasledningen från Ryssland till Tyskland byggs, och mycket talar för att den kommer att göra det, så kommer rysk militär befinna sig mycket nära Sveriges gränser. Ryssland är inte vilket land som helst. Det är ett land som bryter mot mänskliga rättigheter både i krig och fred, som använder sina energitillgångar och sin militära styrka för att hota och trakassera grannländer, som impliceras i vad som tycks vara ett mordförsök i London, och som alltmer agerar efter en paranoid agenda.

Med en sådan granne skulle det kännas tryggt med tillgång till amerikanska och brittiska resurser vid Sveriges gränser.


5 kommentarer till “Gasledningen starkt skäl för Sverige att gå med i NATO”  

 1. 1 brtkrbzhnv

  Mja, men skall man verkligen ingå militärallians med tortyrstater bara för lite trygghet? Lite krav tycker jag faktiskt att man får ställa på stater man skall ha såpass intima förhållanden med. Då är nog utvecklandet av kärnvapen en mer respektabel trygghetsnarkomanisk lösning.

  För övrigt kan väl ingen sansad människa tro något annat än att EU-staterna skulle komma till Sveriges assistans vid en konflikt med Ryssland? För mig ser hela inlägget ut som ett skenargument.

 2. 2 Henrik, liberal

  Det finns för- och nackdelar med NATO men jag är mest positiv.
  För övrigt är jag inte lika säker på att andra europeiska länder skulle stödja Sverige i en gaskonflikt om ledningen byggs. Varför? För att många är beroende av den ryska gasen (t ex i Tyskland). I Ryssland finns många experter på att spela ut folk mot varandra…

 3. 3 Caleb Kristdemokrat

  Att Sverige, som klarade sig genom 2:a världskriget, skulle behöva gå med i Nato!? Det finns inge skäl att dra fram sådana hysteriska förslag.
  Vi kalrar av att på deplomatisk väg samas med storbror Ryssland!
  Den omotiverade rädslan för andra människor lyser igenom i lagda förslag ovan!
  Skärp till er och börja umgås med våra vänner i världen
  “Vårhälsningar”
  caleb

 4. 4 Danne

  Vi har inget annat val idag än att gå med i Nato.
  Dock tror jag det har varit tanken helatiden med bantningen av vårat försvar.När Ryssland sen skrämmer upp oss med gasledningar etc så är det ett bra tillfälle för regeringen att låta sverige gå med i Nato genom att helt enkelt skylla på att vi inte kan eller har råd att försvara oss längre..
  Det bästa vore om Ryssland kärnbestyckar sina båtar och vistas nära våra gränser,Då kommer merparten av svenskar att vilja gå med.
  Dock tror jag att sverige är beredda att offra Gotland till Ryssland så dom slipper lägga ner mer pengar på att försvara vår lilla ö.
  Jag hoppas Nato vill ha Gotland mer än Ryssland för sverige vill uppebarligen inte längre ha med Gotland att göra..

 1. 1 Mer kärnkraft behövs för vår skull - och Estlands at Bloggregeringen

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.