Det går rent rasande bra för Sverige just nu, och finansminister Anders Borg skriver därmed upp förväntningarna på tillväxten med 0,4 procent från 3,3 procent till 3,7 procent. Nästa år räknar man med att tillväxten blir 3,3 procent, istället för det projicerade 3,1 procent.

Pengarna väller alltså in, både inom det privata tack vare de skattesänkningar som gjordes i och med regeringsbytet, men också till det offentliga tack vare ökad konsumtion.

Då är det naturligtvis läge att börja att prata om att sänka skatterna ytterligare, och istället för att den utlovade tusenlappen i skattesänkningar sprids ut över hela mandatperioden så kan vi införa den redan nu.

Folk har redan börjat få upp ögonen för att de får det mycket bättre med den borgerliga regeringen än de hade det med den förra, och det finns all anledning att inskärpa detta genom att politikerna drar tillbaka sina händer från människors plånböcker i ännu större grad.

Och det kanske är läge att börja titta på CUF:s förslag om ett plattare skattesystem istället för den progressiva som vi har nu. Till skillnad från den förra regeringen så tycker ju inte vi att det är fult att vara, och att bli rik. Och med ett plattare skattesystem så skulle flera människor få chansen att öka sitt välstånd. Dessutom borde man fundera på att införa ett avdrag på minst ett basbelopp för de som tjänar minst.

Politiker måste alltid bli påminda om att skattemedel inte är gemensamma medel – det är pengar som tagits från någon, och man bör alltid ta så lite som överhuvudtaget är möjligt.

Även publicerad på Bloggen Bent

——
Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

Technorati om: , , , , , , , , ,

IceRocket tags: , , , , , , , , ,

Intressant.se


En kommentar till “Borg bör sänka skatterna när tillväxt en är så hög”  

  1. Inga kommenterar

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.