Dagens citat måste vara:

“Det är inte jag eller Beatrice Ask som är proffsen. Jag rekommenderar därför ett besök på ­Maria ungdom, så kanske de tar ur henne de här idéerna, så att hon inte frestas att lägga populistiska förslag som bygger på okunnighet.”

– Thomas Bodström i SvD kommenterar Ask:s förslag om att polisen ska kunna drogtesta barn under 15 år utan deras föräldrars medgivande. Företrädare för Maria ungdom tycker förslaget är dåligt och hänvisar till barnens personliga integritet.

Världen är upp och ner. Bodström var förra mandatperioden den minister som la just “populistiska förlag som byggde på okunnighet”. Han jämförde fildelning med människohandel, brydde sig inte det minsta om den personliga integriteten, och försvarade allt som oftast den batongpolitik som Ask nu föreslår.

Det är bara att hoppas att Bodström fått lära sig ett och annat om just personlig integritet. Hans kritik mot Ask är i detta fallet faktiskt riktigt vettig. Tyvärr så tror jag att hans kritik bygger mer på populism, och kanske en smula avundsjuka i att Ask hann före.

Även på FFF.


En kommentar till “Bodström, Ask och integriteten”  

  1. 1 Lennart Regebro

    Thomas Bodsträms kritik mot Beatrice Ask är ett klassiskt fall av att man kritiserar förslag enbart för att dom kommer från dom politiska motståndarna. I praktisk politik har Beatrice Ask och Thomas Bodström visat sig vara rena tvillingsjälarna.

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.