Fredrik Federley har idag på sin blogg meddelat att Centerns riksdagsgrupp tänker frysa ut honom om han röstar mot förslaget på att ge FRA utökade möjligheter till att spionera på Sveriges befolkning. Att bloggregeringen är mot förslaget behöver knappast sägas.

Det är såklart så att partipiskan oftast gäller. Vad som än påstås har vi inte personval i Sverige. Men trots allt sitter riksdagsledamöterna på ett personligt mandat, och det är dom som till syvende och sist måste följa sitt samvete och trycka på röstningsknappen. Regeringes stöd till förslaget är såklart en besvikelse, men när Centern därför använder direkt mobbningstaktik för att piska in ledamöterna i ledet i en så viktig och grundläggande liberal fråga som personlig integritet är det mycket upprörande.

Centern skall skämmas, inte bara för att man vill avskaffa personlig integritet, utan för att man dessutom mobbar dom som inte vill det.