Den oberoende liberala morgontidningen DN:s ledarsida meddelar följande om privat kulturfinansiering:

Även om det är möjligt att den totala mängden pengar till kulturen skulle öka är det svårt att se någon god princip bakom en modell där staten skattebefriar företag för att de i sin tur ska subventionera kulturen. Varför skulle rika privatpersoner och direktörer vara bättre på att fatta beslut om kulturstöd än politiker och tjänstemän?

Då undrar jag, vad är det som säger att politiker och tjänstemän skulle göra ett bättre jobb? Och vad är det som säger att det bara skulle vara “rika privatpersoner och direktörer” som bestämmer över de privata kulturpengarna. Förmodligen lämnar ägarna över ansvaret på en kommité, bestående av ett antal anställda som är insatta i kulturfrågor. Eller tänk er småföretag som med relativt små medel kan berika regional/kommunal kultur. Möjligheterna är många.

Och jag som tyckte att alliansregeringens kulturpolitik inte var tillräckligt liberal. I jämförelse med vår största oberoende liberala morgontidning är allt liberalt. Och ni som undrade vad jag tidigare menade med “röda allmänna opinionen”, nu vet ni.

Regeringen måste ta sig igenom ett hav av gyttja, innan de ens kan fundera på att driva liberal politik. Jag önskar dem lycka till.


Inga kommenterar till “Mörkret sänker sig över kulturen i Svedala”  

  1. Inga kommenterar

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.