Socialstyrelsen har rekommendationer för massa saker, inklusive hur mycket bröd du skall käka och hur länge folk skall vara sjukskrivna. Nu har det blivit debatt om det senare eftersom man har ändrat rekommendationerna. Man skall vara sjukskriven mindre och reglerna har blivit flexiblare. Detta har såklart vänstern hoppat på och gnäller om att man “slår på sjuka”.

Men frågan är om socialstyrelsen överhuvudtaget skall rekommendera sådant. Att man kör upplysningskampanjer är väl försvarbart, även om 6-8 skivor bröd om dagen nu för tiden ses som alldeles för mycket kolhydrater. Det går mode i vad som är nyttiga matvanor också. Men skall verkligen socialstyrelsen behöva ge rekommendationer till läkare? Skall inte läkarna veta sådant redan? Och läkaren som är närmare patienten måste rimligen ha lättare att bedöma frågan.

Jag är inte övertygad. Lek regeringsrådgivare, och tala om för oss vad och varför socialstyrelsen skall rekommendera.


Inga kommenterar till “Socialstyrelsen rekommenderar? Debatt efterlyses.”  

  1. Inga kommenterar

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.