Socialstyrelsen skyller på slarv och att folk har misstolkat dem, folk med utbrändhets-symptom skasjukskriva sig. Ännu ett pedagogiskt misstag från regeringen, som har allvarliga problem med att presentera sin politik och sina reformer. Det lilla misstaget resulterade i en hätsk debatt både i klassiska media och i bloggosfären.

Förmodligen handlar debatten också om själva symptomet, som egentligen inte är ett symptom utan flera svårdiagnostiserade åkommor. Detta är FRAMFÖR ALLT en utmaning för läkarkåren, och den hårt ansatta psykvården, där det inte är ovanligt att folk får gå i arbetsterapi (träslöjd) i två år innan de ens får en diagnos.

I dagsläget har oppositionen ännu inte mejslat ut en politisk linje, och har egentligen inget att prata om, istället hugger de som hungriga hyenor på alla regeringens förslag och reformer. Minsta misstag kan resultera i en mediestorm. Klassisk vänsterretorik gäller, de rika blir rikare på bekostnad av de fattiga, och utsatta människor får ingen hjälp. Det är alltid fult att sänka skatter, trots att statskassan är överfull, de lågavlönade går alltid på knäna trots att de fått sänkt skatt och trots att de fått rejäla löneökningar genom de fackliga avtalsförhandlingarna. I vänsterns värld är människan svag, hon klarar sig inte utan statens kvävande kramar.

Sanningen är den att folk har det mycket bra idag, inte på många många år har medborgarna haft så mycket pengar, välfärd och social trygghet. Ändå gnälls det, ändå tappar de borgerliga partierna i opinionsundersökningarna. Det är dags för alliansen att pedagogiskt förklara sin politik, det behövs i ett land som haft socialdemokratiskt styre i 60-70 år.


7 kommentarer till “Socialstyrelsens luddiga direktiv – utbrända har rätt till sjukskrivning”  

 1. 1 Tobias Schelin

  Med regeringens framfart behövs inget större oppositionsarbete. Socialdemokraterna och vänstern blir vinnare 2010 oavsett hur lite man agerar under den pågående mandatperioden.

 2. 2 Attila

  T Schelin,
  Tja, det mesta av regeringens “framfart” liknar gammal hederlig sossepolitik från 50-talet. Lön för mödan, rättvisa och noggranna socialförsäkringssystem, inget fusk etc etc. Vi som väntar på liberala reformer lär få vänta 😉

 3. 3 Mind

  “inte på många många år har medborgarna haft så mycket pengar, välfärd och social trygghet.”

  Mja, det stämmer förstås om man tar ett genomsnitt av befolkningen. Men det är inte så jämt fördelat, där har du ett problem. Män över 40 äger 80% av tillgångarna och har de högsta inkomsterna i Sverige, ungdomar har svårt att komma in på arbetsmarknaden. Det har växt fram ett mer uttalat klassamhälle som inte funnits på samma sätt de föregående åren. Idag har vi fler fattiga och mer utbredd “lågklass” så att säga. Av de olika jobb jag haft genom åren har jag fått lägre och lägre lön varje byte av jobb trots mer arbetslivserfarenhet (Om jag tar hänsyn till index). Blev less på den situationen så jag startade eget företag istället men det är inte alla som har den orken. De som har haft det bra ställt till att börja med har däremot bara fått det bättre. Det är ju lätt att alla bara överdriver om man själv har det lyxigt, det är en helt annan historia om man vart ute i verkligheten nog mycket.

 4. 4 Attila

  Mind,
  Så du menar att det var bättre för ett år sedan, innan alliansen vann valet? Innan skattesänkningarna, innan avtalsrörelsen som bidrog till högre löner, innan fastighetsskatten sänktes, innan nystartsjobben etc etc. Vi har ca 3,7% arbetslöshet idag, jämfört med förra året då siffran var närmare 5%. Om du vill göra det lätt för dig kan du skylla på konjunkturen…

 5. 5 Stigge

  Till er alla
  Jag håller med Mind helt och hållet. Detta har dock ingenting att göra med politiskt styre utan beror helt enkelt på människans girighet. Den som har makten kommer ALDRIG att frivilligt släppa den ifrån sig..
  Vi kan inte enbart stirra oss blinda på enskilda åtgärder som gjort allt bättre, ni nämner ex skattesänkningarna, fastighetsskattens avskaffande mm. Dessa åtgärder fungerar ungefär lika bra som att pissa i byxan, det blir varmt till att börja med men sen blir det inte så bra. Var ska dessa pengar tas från??
  De rika blir rikare och de som inte har så mycket får bara svårare att någonsin få något

 6. 6 Attila

  Stigge,
  LÄSTE du överhuvudtaget inlägget? Var pengarna ska tas ifrån? Jo, från den ÖVERFULLA statskassan. De rikare blir bara rikare – spelar ingen roll – eftersom skattesänkningar gäller alla, även de fattiga. Och skaffa dig en blöja ifall du känner att du inte kan hålla dig torr ;-D

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.