I dagens Brännpunkt på Svenska Dagbladet, skriver Folkpartiets utrikespolitiska talesman Birgitta Ohlsson, en utmärkt artikel om läget i Zimbabwe och vad som behöver göras. Omvärldens undfallenhet har varit påtaglig, både från väst och framför allt från de omgivande länderna. Gör Ohlsons handlingsprogram så som det redovisas på Brännpunkt till officiell svensk politik!


3 kommentarer till “Låt Birgitta Ohlssons Zimbabwe-linje bli officiell svensk linje”  

 1. 1 Sergej

  Ingen nazidoktrin för svensk utrikespolitik, tack!

  Birgitta “Mediahora” Ohlsson är bara den senaste i raden som driver på för ytterligare ett illegalt regimskifte i ett land vars motstånd mot den nuvarande världsordningen man inte gillar. På senare tid borde inbördeskrigets Irak och opiumhandelns Afghanistan påminna oss om att angreppskrig inte är någon vidare bra eller humanistisk modell, i synnerhet inte om invasionen är baserad på lögner! Ohlssons artikel är en klar kandidat till Guinness Rekordbok för antalet lögner per tidningssida.

  Slut med sandlådepolitiken! Vi behöver ett nytt finanssystem. Skriv av de skulder som redan betalats många gånger om av u-länderna. Slopa IMF och Världsbanken i deras nuvarande former och inför en värld av suveräna nationalstater, där långfristiga krediter kan ges för industrialisering och infrastruktur. Då skulle de nödvändiga landreformerna fungera fullt ut, och Afrika skulle kunna utrota fattigdom på en till två generationer.

  Att verka för motsatsen, dvs. att bibehålla ett kolonialt system där människor behandlas som boskap och där ungefär 50.000 afrikaner dagligen dör, är sannerligen ett brott t.o.m. värre än dem för vilka man dömde nazister i Nürnberg.

 2. 2 Jörgen Modin

  > inför en värld av suveräna nationalstater, där långfristiga krediter
  > kan ges för industrialisering och infrastruktur.

  Eh, vi har en värld av suveräna nationalstater. Det är ju faktiskt det som är problemet med Zimbabwe, att alla respekterar regimen och struntar i om den har ihjäl sin egen befolkning. Ditt inlägg är totalt verklighetsfrånvänt, men bra att du kör med öppna kort i länken så man vet vilken typ av verklighetsfrånvändhet det rör sig om. Det kan vara svårt att skilja ut ibland.

  Något kolonialt system finns inte idag, förutom en hel del felaktig u-hjälp som bidrar till att upprätthålla förtryckande strukturer.

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.