Den Italienska EU-kommissionären Franco Frattini ersatte som bekant den icke godkända kommissinärskandidaten Rocco Buttiglione, när Buttiglione visade sig vara en kvinnofientlig homofob. Alla var nöjda då.

Frattini är inte en kvinnofientlig homofob, men jag är mycket osäker på att han är bättre än Buttiglione skulle varit. Inte nog med att han vill totalförbjuda spel med våld i och att han vill förbjuda demonstrationer som hyllar brott. Senaste utspelet är att censurera sökord på nätet, samt kräva att internetleverantörerna spärrar sidor som tex. beskriver bombtillverkning.

Allt i terrorbekämpningens tecken.

Censur på nätet, i synnerhet av sökord, är något som man hittar i odemokratiska länder som Kina. Att ens ha en tanke på att föra in samma sak i Europa är faktiskt en skandal, och om inte medlemsländerna, inklusive Sverige, förkastar förslaget direkt, så har vi faktiskt ingenting i EU att göra.

Det är dags för lite civilkurage hos justitieminister Ask, och för EU-länderna att stå upp för det där med yttrandefrihet och tryckfrihet.


En kommentar till “Lagförslag om censur av sökord på nätet”  

 1. 1 Dennis Nilsson

  Skriv direkt till Mr. Franco Frattini och tala om vad du tycker:
  http://ec.europa.eu/commission_barroso/frattini/online_form_en.htm

  Bifogar mitt som exempel:

  ——————————————-

  Hallo Franco! Your suggestion to blocking Internet search is a really bad idea and not good for our democracy.
  It’s a new way to burn books like the nazis, Stalin, Mao and other crazymaniacs has done.

  The only way to fight bad things like terrorism is through education, and a prosperus society.

  Internet is mankinds most powerfull tool. It has never before been so easy to share knowledge. Let us use it for education and sharing ideas, and not for oppression.

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.