Om nu länspolismästaren Carin Götblad vill minska på ungdomsvåldet och göra det säkrare på gatorna, så kan hon väl börja med att se till så att folk fälls för det?

Antalet dömda misshandelsfall har faktiskt stadigt minskat de senaste tolv åren, liksom antalet unga förbrytare av dessa brott. Om nu antalet brott som faktiskt begås (enligt samma länspolismästare, fast utan referenser) ökar, trots att misshandelsdomarena minskar, så kanske det finns en felande länk någonstans emellan det där att ett brott anmäls, och att ett brott utdöms.

Om så nu är fallet, så borde ju Götblad se till att utredningarna sköts bättre och leder till fler fällande domar, istället för att lägga resurser på att poliser skall beslagta sprit från 19-åringar*, och samarbeta med krogvakter.

Fast, jag antar att det blir bättre rubriker av att säga att man satsar extra på ett område som är populärt för tillfället, i stället för att ta tag i de verkliga problemen.

*som för övrigt visst får dricka sprit så länge det sker tillsammans med någon 20+ i närheten.


Inga kommenterar till “Götblad borde ta tag i de verkliga problemen”  

  1. Inga kommenterar

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.