Nu har vi haft ett och ett halvt år med en bloggregering, och det har inte varit dåligt. Jag tror att en rejäl och heltäckande regeringskritik från ett liberalt håll är viktigt för den svenska politiken, och jag tror att en skuggregering av liberala bloggare kan vara en bra källa för en sådan kritik.

Och bloggregeringen har framfört mycket kritik, såväl som enstaka lovord till regeringen. Bloggregeringen har fungerat bra. Men inte så bra som jag hoppades på. Det finns saker som borde ha kritiserats mer. Och som “statsminister” så kan skulden enbart vara min. I synnerhet som många dom saker som borde ha kritiserats är inom vårdförsäkringsområdet, ett område som jag har tagit på mig att skriva om.

Därför tar jag och gör det enda rätta. Jag lämnar över styrrodret till den som har skrivit bäst, mest och flitigast om sitt område, miljöminister Mikael Ståldal. Så Mikael är vår nya Statsminister, och jag kommer stanna kvar som sjukvårdsminister.

Jag hoppas att i morgon ha tid att skriva en avslutande nyårskrönika, sedan blir det bara sjukvård från mig här på bloggregeringen.se.

Gott Nytt År till alla i bloggosfären!


Inga kommenterar till “Gott Nytt År, och God Ny Statsminister!”  

  1. Inga kommenterar

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.