I många tidningar kan man läsa att regeringens statsminister, Fredrik Reinfeldt, stöder Barack Obama. Skäl som anges är bl a miljöpolitik.

Om man lyssnar på Obamas tal efter den sk Super Tuesday, så talas det mycket om förändring och framtid, men väldigt lite om konkret politik, Men han är alltid noga med att poängtera att USA ska lämna Irak så snabbt som möjligt.

Det är ingen god idé. Har man gett sin in i leken så får man ro kärringen i land, eller vad det heter, och förmodligen skulle Obama upptäcka detta om han blev president. Men för den som vill se en stabilitet i USA:s utrikespolitiska åtaganden framstår McCain som ett bättre val. Man kan ju fråga sig varför någon i en regering (eller bloggregering) ska stödja kandidater i ett annat lands val, men om nu Reinfeldt har börjat så är det ju bara att hänga på.


En kommentar till “McCain bättre val för de utanför USA”  

  1. Inga kommenterar

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.