Bloggregeringen ser med oro på utvecklingen i Libanon. Västra Beirut rapporteras ha fallit till Iran och Syrien-stödda Hizbollah. Hizbollah inriktar sig nu på att stänga ner TV-stationer och annan media som inte stöder Hizbollah. Man stängde ner två TV-stationer i fredags. Det verkar som shiitiska extremistgrupper är bättre organiserade och motiverade än många andra i området. Israel har ju länge varit bättre organiserade och motiverade, men dessa shiitiska extremistgrupper kan sätta området i brand. Om de fortsätter att vara framgångsrika kommer demokrati och mänskliga rättigheter att försvinna från Libanon. Vi kan dessutom få en sunni-reaktion ifrån hela området som kan få dödandet i Irak att blekna.

The developments came as two pro-government television stations — Future TV and al-Ekhbariya TV — ceased operations Friday. They went off the air after being threatened by government opponents in Hezbollah, the Iranian-backed Shiite Muslim militia, and Amal, a major Shiite party in Lebanon, according to Nadim Mounla, head of Future TV.  “Early this morning, many armed militiamen were in the surroundings of the Future television headquarters and they have sent us a very clear message: ‘Either you shut off or (we’re going to) destroy the premises,'” Mounla said.

Läs mer: Hezbollah militias assume control of western Beirut – CNN.com

Det har funnits tecken på att något varit på gång. USA stationerade ett krigsfartyg utanför Libanon nyligen, och det spekulerades i varför.


En kommentar till “Libanon i kris”  

  1. Inga kommenterar

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.