“Igår fick vi två oberoende tips från väldigt säkra källor (insiders som det heter) om att den 31-åriga mannen som blev dömd till villkorlig dom för fildelning, har fått sina böter och rättegångskostnader betalda av upphovsrättslobbyn – för att på så vis kunna ha ett prejudikat.”TPBbloggen

Om det här tipset stämmer är det allvarligt. Upphovsrättslobbyn har i så fall köpt ett prejudikat, och rättssamhället Sverige harlåtit ekonomiska intressen gå före lag och rätt.


3 kommentarer till “Köpta domar”  

  1. 1 Rasmus Kaj

    Oavsett om medialobbyns mål är att visa att fängelse “finns på straffskalan” (och därmed göra husransakan möjligt vid framtida misstankar) eller att undvika en prejudicerande (friande?) dom i högre instans så är det naturligtvis allvarligt — om det är sant, vilket vi väl får hoppas att den närmaste framtiden kan visa.

  2. 2 Johan Richter

    En dom i tingsrätten är väl inte mycket till prejudikat ändå?

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.