En bensinstation i Piteå har efter påtryckningar av fackförbundet Syndikalisterna beslutat sig för att sluta sälja porrtidningar, se artikel i SvD.

Det känns lite obehagligt att Syndikalisterna de facto har inflytande över vilka tidningar som säljas på bensinstationer. Vilka tidningar blir det man vill ha bort nästa gång?

Nåväl, det är givetvis helt i sin ordning att den som driver en mack bestämmer vilka tidningar som ska säljas där.

Mer oroande är att mackens VD Mikael Åström inte nöjer sig med att ta bort porrtidningar från sin egen mack, han vill dessutom “bjuda in politiker till samtal och funderar på att starta ett nätverk som ska verka för att göra Piteå till en porrfri kommun“. Jag hoppas verkligen att politikerna vägrar befatta sig med detta, för om politiker började verka för att göra Piteå till en porrfri kommun så vore det på allvar ett hot mot yttrandefriheten.

Intressant? Andra bloggar om:


3 kommentarer till “Porrfria mackar och urholkning av yttrandefriheten”  

 1. 1 Arne Anka

  Yttrandefrihet är bra.
  Bensin & diesel är farligt, gör piteo till en drivmedels fri komun
  Alkohol & tobbak är farligt ta bort det också
  Potensiella våldtäktsmän läser porr och blir eggade, dom dricker alkohol & röker när dom tar bilen för att leta efter offer.
  Det fins en massa saker som inte är bra i piteo, det är bara att ta bort hela komunen.

  Fårstå min sarkasm…

 2. 2 JoakimII

  Yttrande- och pressfriheten har inte berörts det minsta i denna konflikt, inte såsom den definieras enligt svensk lag.

  Företagare har rätt att vägra ställa sitt kapital till förfogande för dem som vill producera och distribuera porr. Arbetstagare har likaså rätt att vägra ställa sin arbetskraft till förfogande, vilket nu skett på OK/Q8 i Piteå.

  Det obehagliga är inte att arbetare har en smula inflytande över sitt arbete, utan att en liten klick kapitalägare har nästan all makt över den arbetande befolkningens arbete. Det är antitesen till demokrati. Det är ekonomisk diktatur.

 3. 3 bloggare på icedaniel.se

  Som arbetstagare har man rätt att gå till sitt fackförbund och diskutera sin arbetsmiljö. Att ha halvnakna tjejer längs vägen poserande på omslag kan diskuteras. Det är inte alla som är som Björn Rosengren…

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.