Internetleverantör viker sig för hot

Sverigedemokraterna har utlyst en tävling i att göra Muhammedkarikatyrer som man tänker publicera i sin tidning, inspirerat av Jyllands-Posten. Detta har uppmärksammats i den muslimska världen och Sverigedemokraternas Internetleverantör Levonline har blivit utsatt för hot och stängt ner Sverigedemokraternas hemsida. Se här.

Sverigedemokraterna är en obehaglig främlingsfientlig organisation som jag på intet sätt sympatiserar med. De försöker dra nytta av konflikten med Jyllands-Posten för att föra fram sina unkna budskap. Det är synd att det är mest extremister på båda sidor som hörs i konflikten.

Men det är mycket allvarligt att Levonline viker sig för hot och stänger ner hemsidor på det här sättet, det är ett verkligt hot mot yttrandefriheten och sätter obehagliga prejudikat att hot lönar sig. Om jag var i behov av en Internetleverantör skulle jag välja någon annan än Levonline.

10 kommentarer to “Internetleverantör viker sig för hot”

 1. yastory säger:

  Friheten blir lika stort som ansvaret. Sd visar varken prov på det ena eller det andra. Yttrandefrihet är inget “kategoriskt imperativ” à la Kant. Det finns inget verb.

 2. Tommy Funebo säger:

  Jag instämmer i din postning, men vill tillägga att det verkligt allvarliga är att det var Säpo och UD som “förmådde” ett webbhotell att släcka ner bl.a. en webbtidning som av svenska myndigheter utrustats med utgivningsbevis. Jag undrar om folk fattar hur allvarligt det är – nästa steg är att säpo åker ut och griper den som skrivit något som misshagar den som för dagen har makten!

 3. Svåger säger:

  Enligt SVT var det efter att Säpo kontaktat dem och bett dem att stänga ner siten som det skede.

  Något hot mot Levonline är det bara SD som påstår, alltså kan man anta att den detaljen är en del av deras anti-islam propaganda!

 4. conz säger:

  Du hade inte lyssnat på SÄPOs anvisningar om du var internetleverantören?

 5. Mikael Ståldal säger:

  Saken har visat sig mer komplicerad än vad jag först trodde. Se nästa blogpostning.

 6. Christer säger:

  Frågan är när nästa nedstängning kommer och vem den riktar sig mot. Att det var SD just nu är ju lämpligt eftersom de är något katten har släpat in. Vi riskerar att se än mer av åtgärder av den här modellen och telefonavlyssning. För i grunden är inte den åberopade brottsligheten det stora hotet mot den maktstruktur vi har, det är att vi vänder oss bort från de befintliga partiernas statsapparat. Därför finns behovet att kontrollera medborgaren.
  Dessvärre låter de flesta sig de flesta av medborgarna duperas av fagert tal från div. politiker och tjänstemän.
  Slutligen, gör inte felaktiga antagande att det har betydelse om det är höger eller vänster styr när det gäller utvecklingen av kontrollsamhället. Det är bara en fråga om vem som har makten när behovet bestäms.

 7. Peter Öström säger:

  Du skriver att Sverigedemokraterna är en obehaglig främlingsfientlig organisation.
  Vad menar du med obehaglig?
  Vad menar du med främlingsfientlig?

 8. knud säger:

  Åh ja Sverigestan viser sig virkeligt som et demokratisk land med både ytringsfrihed og pressefrihed.

  Bwuhahahahahaha !

  Kors hvor er i til grin, man fatter jo ikke at et folk kan opføre sig så komplet nosseløst og så kollektivt !

 9. Mikael Ståldal säger:

  Om man läser Sverigedemokraternas principprogram (som finns på deras hemsida) så ser man:

  “Därför kan det vara mer eller mindre komplicerat att förena olika kulturer med varandra. Ibland blir detta särskilt svårt, eftersom de olika kulturernas grundläggande värdesystem krockar. Som ett led i strävan att undvika konflikter bör den här typen av kulturkrockar förhindras.”

  I deras handlingsprogram kan man läsa:

  “Sverigedemokraterna anser att Sverige i sin homogena befolkningssammansättning haft en ovärderlig tillgång. Vi vill därför under överskådlig tid ha en starkt reglerad invandringspolitik. På grund av rådande sociala problem och konflikter vill Sverigedemokraterna verka för återflyttning av de invandrare som inte anpassat sig till det svenska samhället, om det inte föreligger folkrättsligt skyddsbehov.

  # Tidsbegränsade uppehållstillstånd återinförs och används regelmässigt istället för permanenta uppehållstillstånd.”