Censurera inte homofobi

Planerna på att tillåta samkönade par att gifta sig väcker protester. Några kristna samfund har startat kampanjen “Bevara äktenskapet” som annonserar i Stockholms tunnelbana. Denna kampanj har i sin tur väckt protester. RFSL och Miljöpartiet Stockholm kräver att SL ska ta bort annonserna från tunnelbanan eftersom de anser den vara “diskriminerande”.

Jag håller helt med RFSL m.fl. i sak, samkönade par bör få gifta sig. Jag har instämmer inte på något sätt i det budskap som kampanjen “Bevara äktenskapet” för fram.

Men det vore fel att förbjuda denna kampanj. I en demokrati måste all möjliga åsikter få framföras, i synnerhet måste en pågående lagändring få debatteras. Faktum är att denna kampanj inte kan betraktas som särskilt extrem eftersom den bara vill bevara dagens lagstiftning och motsätter sig en förändring.

Att klassa ett inlägg i debatten om hur äktenskapslagstiftningen ska vara utformad som “diskriminerande” är helt absurt och riskerar leda till att hela begreppet diskriminering blir devalverat och betydelselöst. En sådan devalvering ligger knappast i de homosexuellas intresse.

Intressant? Andra bloggar om:

3 kommentarer to “Censurera inte homofobi”

  1. Censur eller total öppenhet? säger:

    […] ansvar också. De enda som försvarar yttrandefriheten lika ihärdigt är liberaler som t.ex. Mikael Ståldal.  Det behövs mer yttrandefrihet. Inte mer […]

  2. Andreas Holmberg säger:

    Den här kommentaren hedrar dej, Mikael. Just för att du har en annan åsikt i sak än annonsörerna.

    Det är skrämmande så många som vill strypa själva debatten i det offentliga rummet. Som du skriver blir det absurt att ropa på diskriminering så fort definitionen eller argumentationen inte går ens egen väg. Det skymmer bara den verkliga diskrimineringen (av homosexuella t.ex.).

    Undrar förresten om jag får adoptera barn längre? Över 35, fet och fattig…

Lämna en kommentar(detta är en captcha)